De Onderwijsprijs Limburg in de categorie Voortgezet Onderwijs is toegekend aan het project Vrij Zijn, geïnitieerd door SVO|PL, LVO, SOML, OGVO en scholen in de Duitse grensstreek in het kader van 75 jaar bevrijding Limburg.

Vrij Zijn
In vier pijlers (toneel, kunst, debat en gesprek) dachten jongeren door heel Limburg en in de Duitse grensstreek, samen na over vrijheid. Wat betekent vrijheid nu? En wat is onze verantwoordelijkheid daarin? Het project volgde de bevrijdingsroute door Limburg vanaf Mesch.

Bekijk hier een beeldimpressie van alle activiteiten van Vrij Zijn.

Nationale Onderwijsprijs
Het Porta Mosana College heeft het project Vrij Zijn ingezonden voor de Nationale Onderwijsprijs. Voorafgaand aan de landelijke finale vinden prijsuitreikingen plaats in alle provincies. Het project is in de categorie voortgezet onderwijs de winnaar van de provincie Limburg. Hiermee gaat Vrij Zijn ook door naar de landelijke finale in april 2022.

De prijs wordt op donderdag 17 februari 2022 op het Porta Mosana College in Maastricht uitgereikt. De heer Stephan Satijn, gedeputeerde van de provincie Limburg (o.a. Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt) zal een bezoek brengen aan het Porta Mosana College en daarbij de provinciale prijs uitreiken aan een vertegenwoordiging van de projectgroep. Ook een vertegenwoordiger van de Stichting Nationale Onderwijsweek (organisator) zal aanwezig zijn en een of meerdere juryleden.