Vorige week zijn diverse versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Voor het onderwijs betekent dit ook dat na de carnavalsvakantie, vanaf 7 maart een deel van de maatregelen vervallen. Sinds het begin van de coronacrisis werd steeds veel gevraagd van onze leerlingen, ouders en medewerkers. We willen iedereen bedanken voor de inzet en flexibiliteit. Samen zijn we er zo goed mogelijk doorheen gekomen.

We zijn blij dat we langzamerhand weer terugkeren naar een normale situatie in de maatschappij, maar de afgelopen tijd heeft ons ook geleerd dat dit ook zomaar weer kan veranderen. We vragen dan ook aandacht voor een aantal regels die we ook na de vakantie nog hanteren.

Basisregels
Tot en met de vrijdag voor de carnavalsvakantie blijven het dragen van mondkapje en 1,5m afstand houden gelden. Daarna vervallen deze regels. Een aantal basisregels blijft ook vanaf 7 maart belangrijk:

  • Was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in je elleboog;
  • Bij klachten of een positieve zelftest blijf je thuis en laat je je testen bij de GGD;
  • Er wordt gezorgd voor voldoende frisse lucht in de lokalen en andere ruimtes.

Zelftesten
Om het risico op besmettingen binnen de school te verkleinen, blijft de dringende oproep regelmatig een zelftest te doen. Heb je klachten of is je zelftest positief, blijf dan thuis en maak een afspraak bij de GGD om je te laten testen. Je krijgt de zelftesten op school.

Quarantaine
De quarantaine-/ en isolatieregels zijn ook verder versoepeld. Heb je geen klachten, dan hoef je niet meer in quarantaine wanneer je in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Krijg je (milde) klachten, dan doe je een zelftest of laat je je testen bij de GGD.
Bij een negatieve uitslag mag je weer naar school. Is de testuitslag positief dan moet je minimaal 5 dagen in isolatie, waarbij je minimaal 24 uur klachten vrij moet zijn. Meer informatie hierover ontvang je van de GGD bij een besmetting.

We hopen dat we na de carnavalsvakantie het onderwijs samen met alle leerlingen, ouders en collega’s weer op een normale manier kunnen oppakken. We blijven de situatie monitoren en houden ook de landelijke berichtgeving in de gaten. Mocht het nodig zijn dan informeren we je zo snel mogelijk over regels op school of wijzigingen in het onderwijs.

Ook de komende tijd hebben we extra oog voor het welzijn van iedereen op school en de begeleiding van leerlingen. Zit je ergens mee? Je kunt altijd terecht bij je mentor en/of de ondersteuningscoördinator.