Gisteren verzamelden bijna 600 medewerkers van onze stichting zich in Gaia Zoo Kerkrade voor een dag vol ontmoetingen, ontwikkeling en inspiratie. Elk jaar viert SVO|PL op 5 oktober de Dag van de Onderwijsmedewerker. Dit jaar stond het evenement in het teken van de Onderwijssafari.

De dag begon met de lezing “Apemanagement”, waarin de sleutel tot sociale veiligheid in scholen werd onthuld door de geheimen van apengedrag te verkennen. Daarnaast konden de onderwijsmedewerkers op educatieve expeditie tijdens de onderwijsmarkt “Onderwijs in Beweging”. Deze markt toonde de verschillende innovatieve en inspirerende projecten die de afgelopen jaren op de negen scholen van SVO|PL zijn ontwikkeld om innovatie en vooruitgang in het onderwijs te bevorderen, onder andere in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs. Collega’s gingen met elkaar in gesprek over SpringMaar en Springwijs, een initiatief voor leerlingen met een sterke motor, ontdekten de wereld van techniek door het TechLab en leerden aan de hand van een Photobooth over formatief leren.

Tijdens de middag vervolgden de educatieve avonturiers hun dag in verschillende keuzerondes. SVO|PL-collega Isis Agouzoul ging in gesprek met de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht, Rianne Letschert. Ook werden initiatieven zoals het Nationaal Programma Heerlen-Noord en de Rijke Schooldag besproken door Roel van den Bosch. Daarnaast deelden collega’s hun expertise in verschillende workshops over leesbevordering, effectief leren en de combinatie tussen onderwijs en wetenschap.