Na aanbesteding is de architect geselecteerd die de nieuwbouw voor locatie Eijkhagen gaat ontwerpen. Architectenbureau BDG uit Zwolle laat met haar visie op het nieuwe schoolgebouw voor de locatie Eijkhagen zien dat het programma van de nieuwbouw, zo’n 10.000 vierkante meter groot met 3 gymzalen, goed is in te passen op de bestaande locatie. Zij maakt daarbij gebruik van de vrije ruimte op het terrein en creëert een compact en duurzaam gebouw gelegen in het groen. Tevens is er, na de sloop van het huidige gebouw, voldoende buitenruimte voor sport, verkeer en parkeren voorzien.

Met de aanstelling van bureau HEVO als ervaren bouwmanagementbureau in het onderwijs en architectenbureau BDG, kan de bouw nu verder worden voorbereid. Het Charlemagne College wil in 2024 haar intrek nemen in de nieuwbouw op locatie Eijkhagen. De gemeenteraad van Landgraaf heeft in december 2020 haar goedkeuring gegeven aan het voornemen van SVO│PL om te komen tot een vervangende nieuwbouw voor de locatie Eijkhagen. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en SVO|PL heeft het mogelijk gemaakt dat het project nu wordt gerealiseerd.

Wethouder Freed Janssen, portefeuille accommodaties: ‘Het kunnen blijven leveren van volwaardig middelbaar onderwijs is erg belangrijk voor de toekomstbestendigheid van onze gemeente. Het is namelijk meer dan louter alleen een onderwijsfunctie. We zijn ontzettend blij dat wij ook in de toekomst, samen met SVO|PL, in deze behoefte kunnen blijven voorzien.’

Op vrijdag 17 september onthulden leerlingen de artist impression aan de voorkant van het gebouw om de start van nieuwbouwplannen officieel in te luiden. Ron Bonekamp, voorzitter van het College van Bestuur van SVO|PL, is verheugd over de nieuwbouw. ‘Doordat de architect aandacht heeft voor zowel duurzaamheid als flexibiliteit zijn we met de nieuwbouw niet alleen klaar voor het onderwijs van vandaag, maar ook voor dat van morgen. Hiermee kunnen we ook in de toekomst het beste onderwijs voor elk kind in de regio blijven bieden.’

Met deze volgende stap in de bouwplannen komt de ontwikkeling van de nieuwbouw dichterbij. Voor omwonenden organiseert de gemeente Landgraaf inloopbijeenkomsten om hen verder te informeren over de bouwplannen.