Ruim duizend onderwijsmensen uit de regio bezochten op 5 oktober het eerste gezamenlijke VO Onderwijsfestival Parkstad van de onderwijsstichtingen SVO|PL, LVO-Parkstad en Citaverde. In het Parkstad Limburg Theater in Heerlen was die dag elk plekje, tot en met de kleedkamers, gereserveerd voor keynotes en workshops.

Na maanden van voorbereiding ging op 5 oktober om 06:00 uur de artiesteningang open om de puntjes op de i te zetten. Vanaf 08:30 uur meldden de eerste deelnemers en sprekers zich bij de hoofdingang van het theater. Naast de werkgroep zetten ruim 40 leerlingen zich met veel enthousiasme in om het festival in goede banen te leiden. Toppers zijn het!

De werkgroep koost voor een speelse opening met DJ Riley (BcPL Brandenberg) die al gepromoot wordt door Giel Beelen en op grote festivals staat, Bianca Bezemer (docent Nederlands Emmacollege), de dansgroep van Django Deane (Romboutscollege) en Shari Pieter, de fantastische zangeres van Sintermeertencollege. De Sintermeerten Plus Band, bestaande uit oud-leerling Giorgio Stienstra, huidige leerling Silvester Shagen en bandleider/muziekdocent Peter Adriaans en voor deze gelegenheid aangevuld met collega’s Rob Riedl (locatiedirecteur BcPL Holz) en Bastiaan Kokkelmans (singer/songwriter en docent Citaverde), sloot af met hun ‘Let me educate you’.

De clip aan het einde, gemonteerd door PPL TV, zette de bezoekers aan het denken: Wat doe JIJ om je leerlingen op deze wereld en hun toekomst voor te bereiden?

Bekijk het fotoalbum van het Onderwijsfestival.