Vmbo-locatie BcPL Holz in Kerkrade zoekt voor hun leerlingen de koppeling met bedrijven in Parkstad. Leerlingen krijgen les in solliciteren en steken de handen uit de mouwen tijdens Bliksemstages bij onder andere het Samenwerkingsverband Bedrijventerreinen Kerkrade (SBK) en de partners Zorg en Welzijn binnen het samenwerkingsverband Samen Leven. Op 15 januari was de feestelijke aftrap van de samenwerking tussen BcPL Holz en JINC Parkstad.

Professionals uit het lokale bedrijfsleven en de gemeente komen naar de klas om tijdens rollenspellen duidelijk te maken hoe je een stageplek of bijbaan verovert. Daarnaast ontdekken leerlingen tijdens een Bliksemstage wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past.

Met deze activiteiten wil JINC jongeren voorbereiden op een succesvolle loopbaan, ook wanneer ze uit wijken met sociaaleconomische achterstand komen. Dat is belangrijk omdat deze leerlingen vaak te maken krijgen met kansenongelijkheid, bijvoorbeeld omdat ze minder rolmodellen en een kleiner netwerk hebben dan leerlingen uit rijkere buurten en ze minder goed weten wat er op de arbeidsmarkt te koop is. Ook in Kerkrade groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. JINC geeft deze kinderen een steuntje in de rug, want zij hebben net zoveel talent als iedereen.

De activiteiten van JINC in Kerkrade kunnen tot stand komen dankzij steun van de Nationale Postcodeloterij, het VSBfonds en lokale partners APG, Accenture, DynaGroup, Arriva, HIPP Uitzendgroep en Wijshoff & Partners. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 65.000 jongeren per jaar. Uit ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.

 

JINC
Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.