Voor elk kind het beste onderwijs

Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO|PL) bestaat uit negen scholen en heeft een breed en divers onderwijsaanbod, van praktijkonderwijs tot tweetalig vwo en gymnasium, verdeeld over Heerlen, Landgraaf en Kerkrade.

Aanmelden voor één van onze negen scholen in Parkstad

Straks naar de middelbare school? Dan breekt een spannende en leuke tijd aan! Onze scholen lieten je de afgelopen periode met veel plezier zien wat ze voor jou in huis hebben. Misschien weet je inmiddels al voor welke school je kiest of heb je nog wat laatste vragen. Neem dan gerust contact met de school op. Met onze negen scholen in Parkstad is er namelijk altijd één die past en kunnen we elk kind het beste onderwijs bieden!

Dit jaar is er voor het eerst een centrale ‘aanmeldweek’. Dit betekent dat groep 8 leerlingen tussen 25 maart en 31 maart 2024 moeten worden aangemeld bij de gewenste middelbare school.

BcPL Brandenberg

Vmbo-basis, -kader, gemengd/-tl

Graafstraat 10
6371 XS Landgraaf

Ga aan de slag met jouw talenten in de ontwikkeluren en talentblokken én doe mee aan de sportklas! Bij ons is het onderwijs op maat en leer je veel in de praktijk.

Vmbo-theoretische leerweg

Doe je vmbo-tl dan kies je in de bovenbouw 6 of 7 theorievakken. Ook mag je een extra beroepsgericht praktijkvak kiezen. Met je diploma ga je meestal naar mbo-niveau 3 of 4, soms naar de havo.

Vmbo-gemengd

Volg je de gemengd theoretische leerweg, dan kun je na leerjaar 3, in 5 theorievakken en 1 praktijkvak examen doen. Met je diploma ga je naar mbo-niveau 3 of 4.

Vmbo-kader

Vmbo-kader is echt iets voor ‘doeners’. Het onderwijs is daarom gericht op de beroepspraktijk en in de bovenbouw krijg je 12 praktijkuren. Met je diploma kun je naar mbo-niveau 3 of 4.

Vmbo-basis

Hier zit je in een in kleine klas, zodat we veel individuele aandacht kunnen bieden en jij de aandacht krijgt die je verdient. Ook krijg je meer praktijk en werken we in een beroepsgerichte omgeving. Met je diploma kun je mbo-niveau 1 of 2 gaan doen.

Lees meer over BcPL Brandenberg

BcPL Herle

Vmbo-basis, -kader, gemengd/-tl

Heldevierlaan 5
6415 SB Heerlen

Op onze kleinschalige school leer je hoe je zelf richting geeft aan je toekomst en hier verantwoordelijkheid voor neemt. Je oriënteert je op beroepen in vier verschillende profielen.

Op elk vmbo-niveau is er aandacht voor onze kernwaarden: leren leren, leren leven en leren kiezen. Je krijgt er zelfs speciale lessen in! Je ontdekt bij ons waar je goed in bent en welke vervolgopleiding je later kunt kiezen.

Om hierachter te komen, krijg je les in de profielen:

–       Economie & Ondernemen

–       Horeca, Bakkerij & Recreatie

–       Zorg & Welzijn

–       Techniek

Ook vinden we ‘betekenisvol leren’ op BcPL Herle belangrijk. Daarom leer je niet alleen op school, maar ook buiten school, in de praktijk, door te doen, in de echte wereld. Op Herle groei je uit tot iemand die leert van fouten, talenten heeft ontdekt en weet waar zijn of haar toekomst ligt!

Lees meer over BcPL Herle

BcPL Holz

Vmbo-basis, -kader, gemengd/-tl

Richerstraat 35
6461 VP Kerkrade

Op BcPL Holz hebben we veel aandacht voor jouw persoonlijke kwaliteiten. Je oriënteert je op je toekomstige beroepsleven op basis van je passies, talenten en ambities!

Onderbouw

In leerjaar 1 en 2 doen we er alles aan om zo veel mogelijk flexibiliteit voor jou te creëren, zodat je zelf kunt werken aan het behalen van datgene wat je graag wilt bereiken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je vaak zelfstandig of met begeleiding verder kunt met een vak of opdracht. Zo krijg je leerstof en begeleiding op maat. Samen zorgen we ervoor dat je de beste keuzes maken.

Bovenbouw

In leerjaar 3 en 4 kies je het profiel dat bij je past en waarin je je verder wilt ontwikkelen. Op BcPL kun je kiezen uit de profielen: Zorg & Welzijn, Dienstverlening en Producten en Techniek.

Lees meer over BcPL Holz

BcPL Praktijkscholen Parkstad Limburg (PPL)

Katholieke en openbare school voor praktijkonderwijs

Sittarderweg 75
6412 CC Heerlen

Bij PPL willen we je nog beter, breder en specifieker voorbereiden op de arbeidsmarkt en de samenleving, zodat je trots en zelfbewust de toekomst in gaat.

Openbare of Katholieke school voor Praktijkonderwijs

‘PPL’ bestaat uit twee scholen die intensief samenwerken: de Openbare en Katholieke school voor Praktijkonderwijs. Samen bieden we gecertificeerd en landelijk erkend praktijkonderwijs.

Praktijk in vier sectoren

We bieden jou doelgericht, motiverend en contextrijk onderwijs, waarbij vooral de functionele vaardigheden centraal staan. Eenvoudig gezegd, onze leerlingen mogen voor een deel kiezen binnen de praktijkvakken en leren vooral vaardigheden die ze direct kunnen toepassen in hun stage, op hun werk en in de maatschappij.

In de onderbouw volg je praktijklessen in vier sectoren:

–       Voeding & Dienstverlening,

–       Natuur

–       Economie & Ondernemen

–       Techniek

In de middenbouw kies je twee sectoren om daarna in de bovenbouw nog één sector over te houden waar je echt in verder wilt. Verder is er veel aandacht voor leren samenwerken, je eigen verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig werken, waar we je natuurlijk bij helpen!

Lees meer over BcPL Praktijkscholen Parkstad Limburg

Bernardinuscollege

Atheneum en gymnasium
Sint Franciscusweg 38
6417 BD Heerlen

Havo
Akerstraat 95
6417 BK Heerlen

Op het Bernardinuscollege ontwikkel jij je tot wie je bent en wilt worden. We hebben een tweejarige brugklas en je kunt bij ons Technasium volgen.

Op het Bernardinuscollege richten we ons niet alleen op kennis en vaardigheden, We besteden ook écht aandacht aan jou. Zodat jij als persoon groeit en je straks de wereld aankunt. We vinden het belangrijk dat je oog hebt voor jezelf, maar ook voor anderen en de wereld om je heen.

Studiecoach

Op het Bernardinuscollege heb je een eigen studiecoach. Samen praten jullie regelmatig over wat er goed gaat en wat je kunt verbeteren. Ook oefen je samen met het plannen van je schoolwerk. Als je extra ondersteuning nodig hebt, bedenk je met je studiecoach welke vorm het beste is.

Technasium

In ons technasium werk je samen met anderen aan levensechte opdrachten van bedrijven, waardoor je jouw kennis op een praktische manier kunt inzetten. Bovendien leer je zo goed hoe je samenwerkt: door met elkaar te overleggen, je mening te vormen en samen te organiseren, oplossingen te vinden en deze te presenteren.

Lees meer over het Bernardinuscollege

Eijkhagen College

(tweetalig) vwo, havo en vmbo-tl

Eijkhagenlaan 31
6371 XA Landgraaf

Iedereen kan terecht op Eijkhagen! Met goed onderwijs, een inspirerende leeromgeving en met maatwerk en extra aandacht en ondersteuning kun jij aan jouw toekomstdromen werken.

Vmbo-tl schakelklas

Een extra steuntje in je rug bij de overstap naar de middelbare school? In de schakelklas vmbo-tl/havo besteden we met een vaste groep docenten extra aandacht aan onder andere structuur, concentratie en planning. Zo krijg je de ruimte om te ontdekken welke richting het beste bij je past.

Extra uitdaging op havo en vwo

Ga je bij ons naar de havo of het vwo en kun je meer aan dan het standaard lesprogramma, dan bieden we via het ‘excellentieprogramma’ extra uitdaging. Daarnaast bieden we versterkt Engels (Anglia).

Tweetalig vwo

Op Eijkhagen vinden we het belangrijk dat je over grenzen heen kunt kijken. Kies je voor tweetalig vwo dan volg je meer dan de helft van de vaklessen in het Engels. Naast taalontwikkeling ligt de nadruk op persoonsontwikkeling en wereldburgerschap. Je onderzoekt culturen en jouw eigen rol hierin, zowel in de regio als verder weg.

Lees meer over het Eijkhagen College

De Nieuwe Thermen

vmbo-tl en havo

Mgr. Schrijnenstraat 20
6417 XZ Heerlen

In ons vernieuwende onderwijsconcept vinden we jouw zelfstandigheid, eigen keuzes en creativiteit ontzettend belangrijk. Om te leren gebruik je vooral digitale leermiddelen op je eigen laptop.

Leren in domeinen

De Nieuwe Thermen is anders dan veel andere scholen. Dat zie je onder andere terug aan de manier waarop we vakken hebben gecombineerd in ‘domeinen’. Omdat in het domein ‘Mens & Maatschappij’ bijvoorbeeld de vakken geschiedenis, economie en maatschappijleer zijn gecombineerd, wordt het sneller duidelijk waarom je iets leert.

Durfroute en leerlabs

Theorie leer je op De Nieuwe Thermen vooral uit digitale bronnen, tegelijkertijd doe je ook veel ervaring op in de praktijk. Bijvoorbeeld met de ‘Durfroute’, waarin je binnen en buiten de school met uitdagende en levensechte opdrachten aan de slag gaat. Of je gaat er bijvoorbeeld op uit in een van de leerlabs, waarin je kennismaakt met verschillende beroepen en bedrijven.

Lees meer over De Nieuwe Thermen

Sintermeertencollege

mavo, havo, atheneum, gymnasium (tweetalig op alle niveaus)

Valkenburgerweg 219
6419 AT Heerlen

Op het Sintermeertencollege bieden we op alle niveaus tweetalig onderwijs. Ook zijn we een Sportactieve School. En met twee mentoren maken we de overstap naar de middelbare makkelijker.

Twee mentoren in de brugklas

Met de overstap naar de middelbare school verandert er veel. Daarom heeft iedere brugklas twee mentoren. Zo kunnen we extra aandacht voor je hebben en extra begeleiding bieden in je eerste jaar.

Tweetalig onderwijs

Jonge mensen trekken de wijde wereld in en die wijde wereld komt ook naar je toe, als je hier in de regio blijft. Vanuit die gedachte willen we je voorbereiden op een zelfstandige en succesvolle rol in die wereld. Kies je voor tweetalig, dan volg je bijna de helft van de lessen in het Engels. Ook kom je via allerlei activiteiten in aanraking met leerlingen uit andere landen.

Bewegen en gezondheid

Vind je sporten leuk en belangrijk? Wij ook! Niet voor niets zijn we de eerste school in Nederland die gecertificeerd is door KVLO en NOC/NSF als Sportactieve School. Je volgt gymlessen en kunt daarnaast ook buiten schooltijd meedoen aan verschillende competities. In de brugklas kun je meedoen aan de sportklas, waarin je kennismaakt met allerlei sporten!

Lees meer over het Sintermeertencollege

Over SVO|PL

Bij SVO|PL hebben we de kennis en kunde van 100 jaar. Dit maakt ons betrouwbaar. Vanuit deze ervaring zien we ook dat we elkaar nodig hebben: samen kunnen we écht innoveren, daad bij ons woord voegen en zijn mogelijkheden oneindig. Dit doen we met toegankelijk, uitdagend en maatschappelijk relevant onderwijs. Én met medewerkers die blijven ontwikkelen. Daarnaast hebben we – net als voor alle basisvaardigheden – extra aandacht voor taalvaardigheid. Zo bieden we ieder kind op al onze scholen dezelfde en beste kansen om gelukkig te zijn en zijn we van blijvende betekenis voor onze leerlingen, ouders én voor onze regio.

Contact

Stichting Voortgezet
Onderwijs Parkstad Limburg

Akerstraat 85–87
6417 BK Heerlen
045–5712597
info@svopl.nl
svopl.nl

Negen scholen
in Parkstad

Contact

Stichting Voortgezet
Onderwijs Parkstad Limburg

Akerstraat 85–87
6417 BK Heerlen
045–5712597
info@svopl.nl
svopl.nl

De scholen

Negen scholen
in Parkstad