Op dinsdag 21 april gaf premier Mark Rutte een persconferentie over de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Tijdens deze persconferentie werd aangekondigd dat de scholen voor voortgezet onderwijs voorlopig gesloten blijven. Afhankelijk van hoe de situatie zich verder ontwikkelt, openen de scholen vanaf 1 juni 2020 weer hun deuren, onder bepaalde voorwaarden.

Gedurende de komende weken wordt de mogelijke opening van onze scholen voorbereid. Bij alle beslissingen die in dat traject genomen moeten worden, staat veiligheid van collega’s en leerlingen voorop. Vanuit het kabinet, het RIVM en het Ministerie van Onderwijs volgen richtlijnen en protocollen. Deze zijn leidend voor SVO|PL bij het (gedeeltelijk) openen van de scholen vanaf 1 juni.

Het onderwijs gaat na de meivakantie op afstand door zoals we inmiddels gewend zijn. We volgen de informatie vanuit de overheid voortdurend en informeren jullie zodra meer bekend is over voorwaarden voor de opening van de scholen. Volhouden is en blijft het motto in de komende tijd.